Cheseecake cu ananas
Ingrediente
Blat:
- 100 g migdale crude;
- 60 g biscuiti digestivi sau graham;
- 2-3 lg fulgi de cocos;
- 4 lg de ulei de cocos;
- 4 lg de zeama de compot de ananas;
Crema:
- 600 g tofu silken;
- 5-6 lg de zeama de compot de ananas;
- 2/3 dintr-o conserva de compot de ananas (numai fructul);
- 120 g unt de cacao;
- vanilie, esenta de ananas;
- 4 lg de zahar sau miere (eu am folosit xylitol);
Jeleu:
- 1/3 dintr-o conserva de compot de ananas (numai fructul);
- 2 foi de gelatina (cca 4 g);
- 8-10 lg compot de ananas;
- sofran (opional);
- cantitati pentru o forma de 18 cm diametru -
Mod de preparare
Blatul:
Maruntim bine migdalele si biscuitii in robotul de bucatarie. Adaugam peste ei untul de cocos topit si zeama de compot. Omogenizam si punem “firimiturile” rezultate in forma de tort, presam bine cu o lingura, pentru a obtine un strat uniform. Dam la rece pana facem crema.
Crema:
Scurgem tofu de apa si il punem in bolul mixerului impreuna cu zeama de compot si xylitolul. Puteti folosi si tofu normal, nesarat si zahar, insa nu va mai iesi la fel de fin. Mixam compozitia, adaugand si untul de cacao topit, vanilia si cateva picaturi de esenta de ananas.Adaugam apoi si ananasul taiat cubulete mici. Turnam compozitia peste blat si dam la congelator pana preparam jeleul.
Jeleul:
Fierbem zeama de la compot pentru 2-3 minute cu sofranul (puteti sari peste aceasta etapa,daca nu doriti sa obtineti un galben mai intens). Il lasam sa se racoreasca putin. Inmuiem folile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, apoi le stoarcem de apa si le punem peste zeama de la compot (care s-a mai racit intre timp).
O lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Scoatem cheesecake-ul de la congelator si punem ananasul deasupra bucatele taiate marunt. Turnam incet si zeama de compot cu gelatina si sofranul (racita intre timp). Dam la frigider pt minum 4-5 ore , dupa care indepartam peretii tavii, mutam pe un platou si portionam.
Reteta pregatita de – Edith Frincu