0800 800 163

Cupcake cu ananas

Ingrediente:

  • 160 g zahar;
  • 115 g unt;
  • 2 oua;
  • 2 lgt extract de vanilie;
  • 2 lgt praf de copt;
  • 1 praf de sare;
  • 180 g faina;
  • 85 ml lapte;
  • esenta de ananas;
  • ananas bucati Sun Food;

Frosting:

  • 300 g mascarpone;
  • 50 ml frisca;
  • esenta de ananas;

 Ornat:

  • 50 g ciocolata neagra;
  • 2-3 bucati de ananas din compot;

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea. Separat, intr-un alt bol se mixeaza untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min, dupa care se adauga pe rand ouale si vanilia, mixand continuu pana se obtine o compozitie omogena.

Se adauga peste compozitia de unt ingredientele solide si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare, dupa care se adauga  laptele, mixand incet, doar pana la omogenizare, nu mai mult.La sfarsit se adauga cateva picaturi de esenta de ananas si se omogenizeaza din nou.

Compozitia obtinuta se pune in forme, umplandu-se doar ¾ din hartiuta de muffin, peste care se adauga 2-3 cubulete mici de ananas. Acestea se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute (si nu mai mult).

Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.

Se bate frisca si se mixeaza mascarponele aflat la temperatura camerei cca 1 minut impreuna cu zaharul pudra. Apoi se adauga frisca batuta (2-3 lg) si se amesteca usor cu lingura. Crema obtinuta se pune intr-un sac a poche si se orneaza cupcakes-urile dupa ce s-au racit.

Separat intr-un bol metalic mic se topeste ciocolata, prin care se trec cubulete mici de ananas din compot, care se baga timp de cateva minute la congelator, iar apoi se pun in varful cupcake-urilor. Restul de ciocolata topita se pune intr-o punguta si se orneaza cupcakes-urile.

Reteta pregatita de  – Edith Frincu