Mini checuri cu ananas si scortisoara
Ingrediente:
- 150 g faina;
- 3 oua;
- 100-125 g ananas bucati + 1 lingura faina;
- 120 g iaurt natural degresat;
- 1/2 plic praf de copt;
- 4 linguri ulei de floarea soarelui/arahide;
- 60 g zahar;
- 1/2 lingurita rasa scortisoara;
- 1 varf cutit cu sare
Mod de preparare:
Amestecam faina cu praful de copt si apoi o cernem. Adaugam ouale, iaurtul, sarea, uleiul, zaharul si scortisoara. Amestecam doar pana cand toate ingredientele sunt omogenizate.
Taiem bucatile de ananas in cubulete mai mici (cca 1X1 cm), le tamponam cu un servetel absorbant de bucatarie si le pudram cu 1 lingura cu faina. Le adaugam in aluat si amestecam.Tapetam 3 forme de mini checuri, de cca 8 cm diametru si cca 5-6 cm adancime, cu nt si faina si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
Coacem mini checurile cu ananas in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 25-30 minute (faceti proba cu scobitoarea inainte de-a le scoate din cuptor).Dupa ce se racesc putin, le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca bine. Se imbraca un checulet in crema de branza degresata, unul in glazura de lamaie si ultimul in ciocolata topita la bain-marie.
Pofta buna!
Reteta pregatita de - Laura Adamache