0800 800 163

Mini prajituri rasturnate cu ananas

Ingrediente:

  • 120 g unt;
  • 200 g zahar;
  • 3 oua;
  • 140 g iaurt;
  • 300 g faina;
  • 10 g praf de copt;
  • 1 lingurita esenta de vanilie 6 linguri zahar;
  • 2 linguri unt;
  • 6 rondele ananas Sun Food;

Mod de preparare:

Untul se mixeaza cu zaharul pana cand amestecul devine cremos, iar zaharul este aproape dizolvat, apoi se adauga ouale, unul cate unul, pana se incorporeaza. Se adauga iaurtul, vanilia si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitie. Se omogenizeaza compozitia si se lasa deoparte. 

Formele se ung cu unt si se pune cate o lingura de zahar in fiecare. Feliile de ananas se pun in forme (in cazul incare acestea sunt mai mari decat forma, decupati din felie astfel incat aceasta sa fie cat diametrul formei). In fiecare forma se pune aluat cat sa umple 2/3 din forma (nu mai mult pentru ca se ridica la copt).

Se baga formele in cuptorul preincalzit pentru 35-45 minute, la temperatura medie. Se face testul scobitorii si in momentul in care scobitoarea iese curata, atunci opriti focul. Formele se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se baga lama unui cutit de jur-imprejur si se rastoarna fiecare forma pe cate o farfurie.

Pofta buna!

Acasa/Retete Sun Food /Retete dulci/Mini prajituri rasturnate cu ananas