0800 800 163

Mini tarte cu fructe tropicale

Ingrediente:

Baza: 

  • 140 g biscuiti;
  • 100 g unt;

Crema:

  • 200 g iaurt grecesc (10% grasime);
  • 100 g crema de branza;
  • 100 ml frisca lichida;
  • 1/2 pastaie de vanilie;
  • 100 g zahar ;
  • 1 cutie cocktail fructe tropicale Sun Food;
  • 5 g gelatina;
  • 2 linguri apa;
  • 50 ml compot

6 mini tarte

Mod de preparare:

Baza:

Biscuiti se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Peste pesmet se toarna untul topit si se omogenizeaza. Formele pentru tarte se ung cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se pun cate 2 linguri din compozitie. Se preseaza cu degetele, apoi cu un pahar mic se niveleaza. Formele se baga in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute, la temperatura medie.

 Crema:

Iaurtul se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Frisca se bate spuma tare, apoi se adauga iaurtul si crema de branza. Se adauga extractul de vanilie si se omogenizeaza. Dupa ce se raceste baza, se poate scoate usor din forma sau se lasa asa. Se pun in fiecare cate 2 linguri crema, apoi fructe din compot. Din gelatina hidratata, amestecata cu zeama de la compot se pune cate o lingurita peste fructe (pentru a avea un aspect lucios). Acest lucru este optional. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Acasa/Retete Sun Food /Retete dulci/Mini tarte cu fructe tropicale