Panna cotta cu ananas
Ingrediente:
- 150 ml smantana pentru frisca / frisca lichida;
- 150 ml lapte;
- 10 g gelatina;
- 100 g zahar;
- 2 linguri apa rece;
- 1 pastaie vanilie;
Jeleu ananas:
- 1 cutie de ananas Sun Food;
- 50 g zahar;
- 5 g gelatina;
Intr-o cratita se pune zaharul, laptele, semintele de vanilie si smantana pentru frisca si se pun pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana se dizolva zaharul,dar compozitia nu trebuie sa fiarba, apoi se da deoparte. Gelatina hidratata in apa rece se pune la microunde pentru cateva secunde, apoi se adauga in fir subtire in compozitia lichida. Amestecul se repartizeaza in 3 pahare si se dau la frigider pentru 1-2 ore.
Jeleu de ananas:
Se scurge siropul de la ananas si se da deoparte. Daca aveti ananas rondele il taiati in cubulete mici( mai putin 2 rondele). Zaharul se pune intr-o cratita si se lasa sa se caramelizeze putin(pentru a da jeleului o culoare mai vie), apoi se adauga 2/3 din cantitatea de sirop si cubuletele de anans; se fierbe 4-5 minute, apoi se opreste focul.Gelatina se hidrateaza in 1 lingura de apa, iar dupa 10 minute se dizolva la microunde pentru cateva secunde. Gelatina se toarna in fir subtire in siropul de anans. Dupa 1-2 h, cand panna cotta este tare, se toarna jeleul de ananas, lasand putin spatiu. Se introduce din nou in frigider pana se intareste jeleul.Se decoreaza cu feliile ramase, taiate cubulete.
Pofta buna!!!