0800 800 163

Tarta cu ananas

Blat:

•    250g faina
•    125g unt
•    125g zahar pudra
•    4 linguri de apa
•    sare

Crema:

•    200g ciocolata neagra de menaj
•    400 ml frisca batuta din smantana proaspata
•    125g unt
•    1 lingurita coaja de lamaie rasa
•    o lingurita cubulete de ghimbir zaharate sau coaja de portocala

Ornare:

•    rondele de ananans Sun Food 567g
•    150 ml frisca

Frecati zaharul cu untul si, cand amestecul este omogen, puneti faina, putina sare si putina apa daca mai este necesar, pentru a obtine un aluat mai tare din care se intinde o foaie. Tapetati cu foaie de aluat o tava rotunda unsa cu ulei si presarata cu faina. Coaceti aluatul la foc potrivit. Pentru crema, puneti la fiert frisca si, dupa primul clocot, luati vasul de pe foc si adaugati ciocolata rasa marunt. Bateti bine amestecul pana devine omogen. Lasati crema la racit 10 minute dupa care adaugati untul taiat cubulete. Amestecati bine adaugand coaja rasa de lamaie si cubuletele de ghimbir. Turnati crema peste blatul copt si nivelati-o cu o spatula sau o lingura. Deasupra aranjati rondelele de ananas, scurse de zeama in care au stat si ornati cu frisca.