0800 800 163

Tiramisu cu ananas si caramel

Ingrediente:

  • 12 piscoturi;
  • 500 g mascarpone;
  • 200 ml frisca lichida;
  • 3 galbenusuri;
  • 180 g zahar pudra;
  • ½ pastai de vanilie;
  • cutii de ananas;
  • 1 portie caramel;

Caramel:

  • 50 g unt;
  • 120 g zahar;
  • 80 ml smantana dulce;

Mod de preparare: 

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga vanilia, apoi se pun intr-un vas/cratita si se pune pe bain-marie. Se amesteca incontinuu, cu un tel, pana se ingroase putin compozitia, apoi se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Branza mascarpone se mixeaza cu 2-3 linguri de zahar pudra si se adauga treptat crema de oua (complet racita). Frisca se bate tare si se amesteca cu crema de mascarpone.

Caramel: 

Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, pana are o culoare maronie,  apoi se adauga untul si amestecati pana se omogenizeaza amestecul. Se pune smantana dulce (aveti grija la aburi), se mai tine pe foc 5 minute, la foc mic, apoi se opreste focul. Desertul se asambleaza in 6 pahare, astfel: Se pune la baza un piscot rupt si insiropat cu zeama de la compotul de ananas, apoi cateva bucatele de ananas, o lingura generoasa de caramel, crema mascarpone (1 lingura), piscot, ananas, caramel, crema, caramel si bucati de ananas (acesta va fi ultimul strat). E bine sa umpleti paharele simultan, pentru a arata la fel! Paharele se pastreaza la frigider pana in momentul servirii (este necesar sa stea macar 40-60 minute la frigider pentru a se intrepatrunde aromele). Se decoreaza cu menta.

 

Pofta buna!!!

 

 

 

 

 

 

Acasa/Retete Sun Food /Retete dulci/Tiramisu cu ananas si caramel