Tiramisu cu ananas si caramel
Ingrediente:
- 12 piscoturi;
- 500 g mascarpone;
- 200 ml frisca lichida;
- 3 galbenusuri;
- 180 g zahar pudra;
- ½ pastai de vanilie;
- 2 cutii de ananas;
- 1 portie caramel;
Caramel:
- 50 g unt;
- 120 g zahar;
- 80 ml smantana dulce;
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga vanilia, apoi se pun intr-un vas/cratita si se pune pe bain-marie. Se amesteca incontinuu, cu un tel, pana se ingroase putin compozitia, apoi se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Branza mascarpone se mixeaza cu 2-3 linguri de zahar pudra si se adauga treptat crema de oua (complet racita). Frisca se bate tare si se amesteca cu crema de mascarpone.
Caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, pana are o culoare maronie, apoi se adauga untul si amestecati pana se omogenizeaza amestecul. Se pune smantana dulce (aveti grija la aburi), se mai tine pe foc 5 minute, la foc mic, apoi se opreste focul. Desertul se asambleaza in 6 pahare, astfel: Se pune la baza un piscot rupt si insiropat cu zeama de la compotul de ananas, apoi cateva bucatele de ananas, o lingura generoasa de caramel, crema mascarpone (1 lingura), piscot, ananas, caramel, crema, caramel si bucati de ananas (acesta va fi ultimul strat). E bine sa umpleti paharele simultan, pentru a arata la fel! Paharele se pastreaza la frigider pana in momentul servirii (este necesar sa stea macar 40-60 minute la frigider pentru a se intrepatrunde aromele). Se decoreaza cu menta.
Pofta buna!!!