0800 800 163

Crap umplut la cuptor

Ingrediente:

•    1 crap mare (de circa 3 kg)
•    70g orez
•    1 cutie ciuperci taiate Sun Food
•    100g migdale
•    200 ml vin sec alb
•    2 lamai
•    2 legaturi de patrunjel
•    100 ml ulei de dovleac sau de masline
•    sare, piper

Curatati pestele de solzi, taiati-l pe burta, eviscerati-l, spalati-l bine si apoi lasati-l sa se scurga. Adaugati ciupercile Sun Food scurse de apa si caliti-le in ulei pana se evapora toata apa pe care acestea o lasa. Fierbeti 15 minute orezul in apa cu sare apoi scurgeti-l si amestecati-l cu ciupercile calite.
Adaugati o legatura de patrunjel tocata marunt, 50 g migdale, sare si piper dupa gust. Umpleti cu acest amestec crapul si puneti-l intr-o tava mare, stropiti-l cu uleiul ramas si cu vin, presarati-l cu sare si piper si puneti tava la cuptorul incins. Coaceti crapul umplut la foc potrivit circa 60 de minute. Serviti crapul cald, pus intreg pe un platou si ornati cu migdalele ramase si cu feliute de lamaie si cu patrunjel tocat.

Acasa/Retete Sun Food /Retete sarate/Crap umplut la cuptor