0800 800 163

Lasagna clasica

Ingrediente pentru 4 portii:

•    150g foi de lasagna nefierte
•    2 linguri de ulei de masline
•    o conserva de rosii decojite intregi in sos de rosii Sun Food
•    o ceapa
•    doi morcovi
•    ¼ radacina de telina
•    1 catel de usturoi
•    rozmarin
•    salvie
•    150g de carne de vita tocata
•    150g salam italian decojit si tocat
•    o lingurita de faina
•    80 ml vin rosu sec
•    1 lingura de smantana
•    3 linguri de parmezan ras
•    scortisoara macinata
•    150g ricotta sfaramata cu furculita
•    1 ou
•    150g mozzarella
•    sare, piper

Se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare si 1 lingura de ulei de masline.
Cand da in clocot se pun foile de lasagna si se fierb 8 minute al dente. Se scurg si se ung cu o lingurita de ulei de masline, ca sa nu se lipeasca.
Se paseaza rosiile cu tot cu suc. Se toaca la mixer ceapa cu morcovul, telina, usturoi, salvie si rozmarin. Se calesc in ulei la foc iute. Apoi se reduce focul si se mai calesc circa 10 minute. Se adauga carnea tocata si salamul tocat si se prajesc. Se adauga faina si se mai caleste putin. Se stinge cu vin si se innabusa15 minute. 
Se adauga pireul de rosii, smantana, parmezan si scortisoara si se lasa sa fiarba circa 20 de minute. Se pune deoparte. Separat se amesteca ricotta cu oul, ¾ din cantitatea de mozzarella rasa, sare si piper. Se incinge cuptorul la 175 de grade C. Intr-o forma unsa se aseaza straturi succesive de foi de lasagna, amestec de carne si amestec de ricotta. Se acopera cu restul de mozzarella si se da la cuptor pana se rumeneste, circa 40-45 de minute. Se lasa sa se odihneasca 5 minute inainte de servire.