Miel cu dovlecei
Ingrediente:
• 4 dovlecei medii
• 400g vrabioara de miel sau puteti inlocui cu pui
• 400g rosii cuburi Sun Food
• 2 legaturi de ceapa verde
• 1 legatura usturoi verde
• 2-3 fire de rozmarin
• 2 foi de dafin
• 50 ml ulei de masline
• 50g unt
• 1 lingurita rasa de seminte de coriandru macinate
• 1 legatura de patrunjel
• Sare, piper
Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet de bucatarie.
Tocati carnea cu un cutit mai mare pana cand o maruntiti bine si presarati-o cu coriandru macinat. Caliti-o apoi in unt, 1 minut la foc mare, amestecand-o continuu. Spalati dovleceii, taiati cate un cm la fiecare capat apoi taiati-i in doua. Opariti-i in apa clocotita dupa care scoateti miezul fiecarui dovlecel si umpleti-i cu carnea de miel calita. Puneti dovleceii astfel umpluti intr-o tava mai adanca.
Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si usturoiul apoi caliti-le in uleiul de masline. Dupa 2-3 minute adaugati rosiile cuburi Sun Food, sucul acestora, rozmarinul tocat, foile de dafin si potriviti de sare si piper. Fierbeti sosul 4-5 minute, apoi puneti-l in tava, peste dovleceii umpluti. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti-i la foc incins 30 de minute. Serviti cate doua jumatati de dovlecel la o portie, stropiti cu sosul din tava si presarati cu patrunjel tocat marunt.