0800 800 163

Picatta cu ciuperci

Ingrediente:

 

 

  • 2 buc piept de pui(~500g);
  • 3-4 linguri faina;
  • sare,piper;
  • 200 g ciuperci Sun Food;
  • 50 ml zeama de lamaie;
  • 3-4 felii de lamaie;
  • 50 g unt;
  • 100 ml vin alb/supa de pui;
  • patrunjel verde;
  • sare,piper

 

 

 

Mod de preparare:

 

Pieptul de pui se taie in felii ca pentru snitele si se condimenteaza cu sare si piper, pe ambele parti. Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei si se incing bine; feliile din piept de pui se trec prin faina, scuturand excesul de faina. Bucatile de carne se pun in uleiul incins si se prajesc la foc mediu, pana se rumenesc, apoi se scot pe o farfurie; se procedeaza la fel cu tot pieptul.

In tigaia in care a fost prajita carnea se pune sucul de lamaie, feliile de lamaie, ciupercile spalate si supa/vinul si se amesteca energic pentru a se omogeniza compozitia. Se firbe sosul 5 minute, apoi se adauga untul, condimentele si patrunjelul tocat si se amesteca. Se pun bucatile de carne si se lasa 5 minute sa se intrepatrunda aromele. Bucatile de carne se scot pe farfurii si in sosul ramas se pun pastele fierte si se acopera cu sos, servindu-se apoi langa pui.

 Pofta buna!!!

Reteta pregatita de – Andreea Dianu