0800 800 163

Pizza cu faina integrala

Ingrediente:

Blat:

  •  400 g faina integrala biologica;
  • 200-210 ml apa calduta;
  • 1 lingurita cu sare ;
  • 1 lingurita rasa cu zahar;
  •  10 g drojdie uscata/25 g drojdie proaspata;

Topping:

  • 1 conserva SunFood rosii decojite (400 g);
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 lingurita sare;
  • 1/2 lingurita zahar oregano;
  • dupa gust 2 linguri ulei de masline;

Mod de preparare:

Blat:

Amestecam faina cu drojdia uscata (daca folositi drojdie proaspata, o dizolvati in apa usor calduta in care adaugati si 1 lingurita cu zahar).Turnam in centrul fainii, apa calduta in care adaugam 1 lingurita cu zahar (atentie sa nu fie fierbinte si nici foarte rece) si incepem sa framantam. In momentul in care aluatul a inceput sa capete consistenta, adaugam si sarea dizolvata intr-o lingura cu apa calduta.Framantam pana cand obtinem un aluat elastic. In cazul in care aluatul mai cere faina, mai adaugam 1 lingura si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Punem aluatul intr-un vas si il lasam sa dospeasca, intr-un loc caldut, 45-60 minute.

Topping:

Punem rosiile, taiate cu cutitul in bucatele mici, intr-o tigaie teflonata, adaugam 1 catel de usturoi curatat intreg, zaharul, sarea si oregano dupa gust.Le calim 2-3 minute, stingem focul si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, inlaturam catelul de usturoi si le pasam cu furculita sau, daca doriti un sos foarte fin, il puteti pasa cu blenderul.

Pizza cu faina integrala:

Dupa 45-60 de minute, aluatul si-a dublat volumul.Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine si rasturnam aluatul in tava. Il intindem cu mainile pe intreaga suprafata a tavii si apoi il mai lasam sa dospeasca cca 30 de minute. Intindem sosul de rosii pe toata suprafata pizzei, o pudram cu oregano si o stropim cu 2 linguri de ulei de masline.  Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.

Reteta pregatita de - Laura Adamache

Acasa/Retete Sun Food /Retete sarate/Pizza cu faina integrala