Pizza cu faina integrala
Ingrediente:
Blat:
- 400 g faina integrala biologica;
- 200-210 ml apa calduta;
- 1 lingurita cu sare ;
- 1 lingurita rasa cu zahar;
- 10 g drojdie uscata/25 g drojdie proaspata;
Topping:
- 1 conserva SunFood rosii decojite (400 g);
- 1 catel de usturoi;
- 1 lingurita sare;
- 1/2 lingurita zahar oregano;
- dupa gust 2 linguri ulei de masline;
Mod de preparare:
Blat:
Amestecam faina cu drojdia uscata (daca folositi drojdie proaspata, o dizolvati in apa usor calduta in care adaugati si 1 lingurita cu zahar).Turnam in centrul fainii, apa calduta in care adaugam 1 lingurita cu zahar (atentie sa nu fie fierbinte si nici foarte rece) si incepem sa framantam. In momentul in care aluatul a inceput sa capete consistenta, adaugam si sarea dizolvata intr-o lingura cu apa calduta.Framantam pana cand obtinem un aluat elastic. In cazul in care aluatul mai cere faina, mai adaugam 1 lingura si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Punem aluatul intr-un vas si il lasam sa dospeasca, intr-un loc caldut, 45-60 minute.
Topping:
Punem rosiile, taiate cu cutitul in bucatele mici, intr-o tigaie teflonata, adaugam 1 catel de usturoi curatat intreg, zaharul, sarea si oregano dupa gust.Le calim 2-3 minute, stingem focul si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, inlaturam catelul de usturoi si le pasam cu furculita sau, daca doriti un sos foarte fin, il puteti pasa cu blenderul.
Pizza cu faina integrala:
Dupa 45-60 de minute, aluatul si-a dublat volumul.Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine si rasturnam aluatul in tava. Il intindem cu mainile pe intreaga suprafata a tavii si apoi il mai lasam sa dospeasca cca 30 de minute. Intindem sosul de rosii pe toata suprafata pizzei, o pudram cu oregano si o stropim cu 2 linguri de ulei de masline. Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.
Reteta pregatita de - Laura Adamache