Sarmale cu fasole alba
Iti trebuie:
• 300g fasole alba
• 1 varza murata
• 1 ardei
• 1 ceapa
• 2 morcovi
• 100g orez
• 1 cutie de rosii decojite intregi in suc de rosii Sun Food
• 1 lingura pasta de tomate
• 1 ramura de cimbru
• 1 legatura mica de marar
• sare, piper
• 1 frunza de dafin
Pregatesti asa:
Alegi fasolea, o speli, o pui intr-un castron cu apa la inmuiat, de seara pana a doua zi cand schimbi apa si o pui la fiert. Dupa ce a dat in 2-3 clocote, schimbi apa si o lasi sa fiarba pana se inmnoaie bobul.
Alegi frunzele de varza, le tai cotoarele si le pui la desarat in apa rece. Ardeiul, spalat si curatat de cotor si de seminte, il tai cubulete, ceapa o toci marunt iar morcovii ii dai pe razatoare.
Intr-o tigaie pui ulei sa se incinga si apoi pui ceapa la calit, apoi ardeiul si morcovul si amesteci pana se inmoaie bine legumele. Adaugi orezul spalat si 50 ml apa si lasi sa se innabuse putin. Iei cratita de pe foc, lasi sa se raceasca bine compozitia si o amesteci cu fasolea fiarta si scursa cu pasta de tocmate, cimbrul tocat marunt sau macinat, mararul verde tocat marunt, sare si piper dupa gust. Pui cate o lingura din compozitie pe frunza de varza si infasori sarmalele.
Cotorul varzei si frunzele ramase le tai julien si pui o parte pe fundul oalei. Asezi sarmalele si restul de varza taiata. Torni deasupra continutul cutiei de rosii decojite taiate cubulete si apa cat sa le cuprinda. Pui frunza de dafin rupta in bucati mai mici.
Acoperi vasul si fierbi la foc mic circa 1 ora si jumatate.