0800 800 163

Sos Bolognez

Ingrediente:

•    4 tulpini de telina (tijele verzi)
•    5 cepe mari
•    4 frunze de salvie
•    un buchetel de ierburi aromate (patrunjel, tarhon, marar, dafin)
•    2 fire de rozmarin
•    500 g carne de vita
•    5 linguri de ulei de masline
•    400 g rosii Sun Food
•    350 ml supa de vita
•    5 catei de usturoi
•    200 ml vin alb
•    sare, piper

Taiati carnea in cubulete si rumeniti-o in putin ulei de masline. Adaugati ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat mai marunt. Taiati cubulete rosiile Sun Food si adaugati-le in vasul cu carne. Lasati vasul la foc mic, timp de 15 minute.
Adaugati supa de vita, ierburile aromate si vinul. Condimentati dupa gust cu sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic timp de 2 ore, cu vasul acoperit.
Daca sosul scade prea mult se poate adauga apa calda pentru completare.  In acesat caz, sosul trebuie condimentat din nou. Inainte de servire inlaturati buchetul aromat si adaugati salvia si rozmarinul. Acest sos se potriveste perfect cu paste sau legume fierte ori coapte.