Supa crema de mazare
Ingrediente:
• 2 cutii mazare (820 g)
• 1 ardei
• 1 morcov
• 1 pastarnac
• 1 ceapa
• sare, piper
• patrunjel
• crutoane de paine
• smantana (optional)
6 portii
Mod de preparare:
Mazarea se scurge de zeama si se spala sub un jet de apa; se lasa deoparte. Ceapa si restul legumelor se toaca (oricum doriti, deoarece acestea se paseaza si nu conteaza dimensiunea sau forma).
Intr-o oala se pun 1.5-2 litri apa, sare, piper si legumele, inclusiv mazarea si se fierb 25-30 minute pana cand toate legumele sunt fierte. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pun intr-un blender legumele si jumatate din lichidul din oala. Se paseaza foarte fin; daca este nevoie se mai adauga lichid si condimente.
Se serveste cu smantana (optional) si crutoane din paine.
Pofta buna!!!
Reteta pregatita de ambasadorul Sun Food – Andreea Dianu