Supa de mazare
Ingrediente (cantitati pentru 3-4 portii)
- 2 cepe;
- 1 lg ulei;
- 500 ml apa;
- 1 conserva de mazare Sun Food;
- 1 catel de usturoi;
- sare, piper;
- 8-10 frunze de spanac crude (optional);
Mod de preparare:
Se caleste ceapa tocata maruntel 1-2 minute intr-o lg de ulei (puteti sa optati pentru varianta mai sanatoasa si sariti peste acest pas). Se adauga sare si 500 ml apa calduta si se lasa sa fiarba acoperit cca 10 minute.Se adauga si mazarea (scursa de zeama) peste ceapa, impreuna cu catelul de usturoi zdrobit si se lasa sa fiarba acoperit inca 10 minute. Se potriveste de sare si piper si se paseaza cu blenderul de mana. Puteti adauga si niste frunze de baby spanac pentru un plus de vitamine. Puteti servi cu iaurt deasupra daca nu tineti post.
Reteta pregatita de – Edith Frincu