Terina cu rosii si branza
Ingrediente: 
- compozitie rosii
- compozitie branza
Mod de preparare:
- compozitie rosii
Rosiile se paseaza in blender sau in robotul de bucatarie si se pun la fiert impreuna cu restul ingredientelor. Daca doriti sa fie picant, puteti adauga in compozitie chili. Daca doriti sosul aromat cu oregano, busuioc, rozmarin, de asemenea le puteti adauga la fiert. Toate acestea se lasa sa fiarba la foc mic cca 20 min. Sosul astfel obtinut se lasa la racit, timp in care se pun la inmuiat in apa pentru 5 minute foile de gelatina, care se adauga apoi in sos si se omogenizeaza bine. Sosul se toarna in formele dorite, care au fost unse in prealabil cu putin ulei, si se lasa la frigider, timp in care se prepara amestecul alb.
- compozitie branza
Branza se da prin razatoarea mica si apoi se amesteca cu smantana, dupa care se mixeaza pret de cateva minute pentru a se obtine o compozitie fina. Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru 5 minute, iar apoi se dizolva in 2-3 linguri de lapte cald.Gelatina se adauga peste amestuk de branza si se omogenizeaza bine.
Se scot formele de la frigider si se adauga compozitia alba peste cea rosie. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru cca 2-3 ore, duca care se rastoarna cu grija si se orneaza dupa preferinte cu smantana.
Pofta buna!
Reteta pregatita de – Edith Frincu