Tocanita de pui la cuptor
Ingrediente:
- 400 g piept de pui;
- 400 g rosii cuburi(1 cutie) Sun Food;
- 1 ceapa;
- 1/2 ardei rosu;
- 1/2 vanata;
- 1/2 morcov;
- 1 ceasca porumb;
- 150 g ciuperci taiate;
- 100 ml apa;
- sare, piper;
- patrunjel;
- 3-4 cartofi cartofi;
- sare,piper;
- patrunjel;
- 50 g cascaval
Mod de preparare:
Ceapa se taie julien, morcovul si ardeiu felii, vanata cubulete si pieptul de pui cubulete. Intr-o cratita/ tigaie incapatoare se pun cubuletele de pui sarate si piperate, apoi se adauga ceapa, ardeiul si morcovul; se calesc 5 minute impreuna.
Se adauga cubuletele de vanata, porumbul, ciupercile si rosiile. Se amesteca impreuna, apoi se condimenteaza, se adauga apa si se fierbe pana scade sosul si se ingroase ( trebuie sa ramana foarte putin sos la tocanita). Cartofii curatati se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca. Se curata si se paseaza grosier cu furculita. Se condimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel.
In vase de ceramica (sau intr-un vas termorezistent mai mare) se repartizeaza tocanita, deasupra se pun cartofii pasati . Se presara putin cascaval si se pune tocanita pentru 25-30 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.
Pofta buna!!!